Ráno, to je úsek dne, který si jistě nedovedeme představit bez svých zaběhnutých zvyklostí. A nemůžeme-li jim dostát, nejsme ve své kůži. A jaké zvyky to jsou? Někdo si jde ráno zaběhat, jiný si dá osvěžující sprchu. Co však nechybí téměř nikde? V každé domácnosti si jistě alespoň jeden člen nedovede představit ráno bez šálku voňavého teplého nápoje. A je jedno, který to je, důvěrně známé aroma nás vždy vyláká z postele, postaví na nohy. Dopřejte si i Vy ten svůj šálek, zkuste však zdravou variantu.
Klasika v přírodním kabátku
A o čem hovoříme? Naším tématem je přece zelená káva. Co to říkáme, kroutíte hlavou? Ano, nejde o překlep a v zásadě ani o jiný druh zrn, které běžně k přípravě svého nápoje užíváte. Jde jen o způsob úpravy těchto zrn před použitím, respektive, lépe by bylo říci spíše neúpravy. Rozdíl je v tom, že u obyčejné černé klasiky jsou zrna před přípravou nápoje pražena, získají tím svou tak typickou chuť, ale ztratí se při tom v podstatě veškeré tělu přínosné látky. Zkusíte-li však přírodní zelenou variantu, kdy se pražení vynechá, dodáte tělu maximum užitečného a přitom si navíc pochutnáte.